Overijssels

Boek van het Jaar

Een zandbak kopen voor in je achtertuin? Kinderen zijn er dol op! Lekker spelen in het zand en vies worden. Maar welke zandbak wil je dan in je achtertuin? Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten, vormen en maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten zandbak, of toch liever plastic?

Waar let je op bij het kopen van een zandbak?

Zoals gezegd zijn er veel dingen waar je op moet letten wanneer je een zandbak wilt kopen. Vorm, materiaal en maat zijn een aantal van die punten.

De vorm van een zandbak kan verschillen. Zo kan je ervoor kiezen om een simpele vierkante of rechthoekige te nemen, maar je kan er ook voor kiezen om voor vormen te kiezen als een zeshoek, schip of een zandbak met banken.

Materiaal waar de zandbak van gemaakt is, is ook heel belangrijk. Een houten zandbak gaat namelijk veel langer mee dan een plastic zandbak. Houten zandbakspeeltuinen gaan meestal wel 10-15 jaar mee, maar een plastic zandbak heeft maar een levensduur van 3-5 jaar.

De afmetingen van de zandbak zijn ook heel erg belangrijk. Een zandbak die te klein is kan bijvoorbeeld erg vervelend zijn, want je kinderen kunnen er niet goed in spelen. Een zandbak die te groot is, daarentegen, kan ervoor zorgen dat je kinderen snel uitgekeken raken. Koop dus een zandbak die niet te klein en niet te groot is.

Hoe maak je een keuze? Als je alle bovenstaande punten hebt doorgenomen, weet je vast welke zandbak je in je achtertuin wilt hebben.