Overijssels

Boek van het Jaar

Vegan sneakers dames zijn allang geen onbekend begrip meer in Nederland. Veel mensen worden zich alsmaar bewuster van hun voetstap op deze aarde. Hoe mooi is het dan om een echte voetstap neer te kunnen zetten die volledig uit neutrale materialen bestaat? Materialen afkomstig van en voor moeder aarde, stoffen waar dierlijke materialen niet in voorkomen en dus crualty free zijn.

Materialen die voortkomen uit een passie, namelijk een betere en gezondere wereld! De materialen die zijn er. De meest bekende en vooruitstrevende verdienen dan ook enige aandacht.

Hoe duurzaam zijn vegan sneakers

De vraag: “hoe duurzaam zijn vegan schoenen” is gemakkelijk te beantwoorden. Vegan schoenen zijn sowieso duurzaamer dan welk ander alternatief ook. Dus wanneer er bijvoorbeeld CO2 vrij zou komen bij het productieproces van duurzame schoenen, dan nog is de productie vele malen minder schadelijk zijn dan wanneer je dezelfde schoen maakt van bijvoorbeeld leer.

Zelfs wanneer je voor de goedkoopste schoenen bij een groothandel in de binnenstad je vegan schoenen zou kopen, dan nog zijn die schoenen duurzamer dan leren schoenen. Of het duurzamer is voor je voeten is wel de vraag, daarom verkopen wij alleen maar duurzame kwaliteitschoenen. Veel fabrikanten garanderen echter een CO2 vrij productieproces van de vegan schoenen. Ook dragen bijna alle vegan-, en duurzame schoenen diverse keurmerken, zodat het inzichtelijk is of er ook echt voldaan wordt aan de claims die ze uitten.

PET

PET schoenen zijn gemaakt gerecyclede plastic flessen en autobanden. Een mooi alternatief en voorbeeld van hergebruik. Deze veganistische schoenen worden gemaakt in Portugal. Groot voordeel is de mogelijkheid tot het sturen van de kleuren wat inhoudt dat er veel variaties mogelijk zijn.