Overijssels

Boek van het Jaar

De Cipres: het is een plant die lijkt op de kerstboom. De cipres is bovendien razend populair als haagplant. Met name in Nederland is het een zeer geliefd exemplaar. Dat heeft meerdere redenen. Hieronder lees je wat zoal de voor -en nadelen van deze bijzondere plant zijn.

De Chamaecyparis lawsoniana groeit op vrijwel alle standplaatsen, behalve daar waar de bodem zeer nat is. Net als alle coniferen moet de Californische cypres ook gesnoeid worden, zo’n twee keer per jaar. Nadeel van de Californische cypres ten opzichte van andere groenblijvende haagplanten is dat deze van binnenuit verhout.

Terugsnoeien tot het oude, verhoute deel van de plant is niet mogelijk, want er groeien dan namelijk geen nieuwe schubben meer aan. Regelmatig snoeien voorkomt dat de haag te snel verhout en zijn mooie uitstraling verliest.

Redenen om voor deze Cipres haag te kiezen

Een haag planten kan dus voor veel voordelen zorgen, maar wanneer we het over de Cipres hebben, wat zijn dan exact de voordelen? Allereerst hebben we het hierbij over de hoogte van deze plant. Zo’n plant kan namelijk wel tien meter hoog worden, en dat is natuurlijk erg fijn. Je weet daarmee namelijk zeker dat je voldoende privacy kunt creëren.

Een ander fijn voordeel, is dat het geluid daardoor zeer goed wordt tegengehouden. Wanneer je dus last hebt van allerlei geluiden die je tuin in komen, is dit de perfecte haag. Ook is het zo dat deze plant heel weinig onderhoud nodig heeft. Daardoor weet je zeker dat de plant mooi blijft, en dat met minimale inspanningen.

Tenslotte kun je het ook laten groeien als boom. Er zijn dus enorm veel mogelijkheden met deze plant. Waardoor het ook geen wonder is dat het zo populair is. Kies dan ook voor deze plant en profiteer van al deze voordelen